icono 01

Avís de carta 3 mesos abans de la inspecció

La inspecció periòdica es fa, obligatòriament per llei, cada cinc anys. Des de Nedgia t’informarem per escrit 3 mesos abans quan arribi el moment de realitzar-la. Recorda que cal fer la revisió de les zones comunes (IRC) i del teu habitatge (IRI) i que aquestes dues inspeccions poden no coincidir en el temps.

Una vegada rebuda la carta, podràs triar si la vols fer amb nosaltres, Nedgia, la teva empresa distribuïdora de gas, o optar per una empresa instal·ladora de gas habilitada. Si optes per una empresa instal·ladora, aquesta ens haurà de remetre el certificat d’inspecció abans de la data indicada a la carta. En cas que no ens arribi aquest certificat, entendrem que voleu que siguem nosaltres, Nedgia, els qui fem la inspecció. Recorda que en el cas de la Inspecció de la Instal·lació Comuna, aquesta decisió recau sobre la comunitat de veïns connectats a la xarxa.

icono 02

Avís de carta 15 dies abans de la inspecció

En cas que no hàgim rebut el Certificat de la inspecció que correspongui –IRC i/o IRI– conforme ja has fet la revisió amb una altra empresa instal·ladora, entendrem que vols que siguem nosaltres els qui realitzem la inspecció.  Per aquesta raó, et remetrem una altra carta uns quants dies abans de la revisió en què et comunicarem la data i l’hora de la visita, així com les dades de contacte de l’empresa que la farà.

icono 03

Avís de cartell a la finca

Una setmana abans de la inspecció, t’informarem, mitjançant un cartell a la finca, de la data i l’hora en què es farà la inspecció de la comunitat i/o de l’habitatge. Recorda que és la teva responsabilitat que puguem accedir a l’habitatge per poder-la fer. En cas que no poguessis ser a casa a l’hora prevista, podràs trucar al telèfon de l’instal·lador que s’indicarà al mateix cartell per concertar una altra cita.

icono 03

Visita d’inspecció

El tècnic farà la inspecció que correspongui –IRC i/o IRI– i lliurarà el Certificat d’inspecció, en cas que l’hagis superada, o el justificant d’anomalies, en cas contrari.

Recorda que la inspecció individual requereix entrar al teu habitatge. Per això és molt important que facilitis l’accés el dia de la visita

  • Satisfactori. La teva instal·lació ha quedat en regla. El tècnic et lliurarà el Certificat d’inspecció periòdica.
  • No satisfactori. S’han detectat anomalies que cal corregir. El tècnic lliurarà un justificant d’anomalies en què s’indicaran els defectes a corregir.
  • No realitzable/Absent. No s’ha pogut fer la inspecció i cal concertar una nova visita.
icono 05

Pagament

Recorda que no hauràs de pagar res durant la visita del tècnic.

Farem arribar el cost de la inspecció d’IRI i de la inspecció d’IRC a la teva comercialitzadora, perquè els afegeixi a la teva factura de gas.

Recorda que poden arribar per separat i, en els dos casos, es diferencia el cost de la visita del tècnic del cost de gestió.