Narcís de Carreras, CEO de Nedgia, assumeix la presidència europea de l’Associació de Distribuïdores de Gas per a la Sostenibilitat (GD4S)

GD4S-Narcis-de-Carreras-Nedgia-i-Paolo-Gallo-Italgas Corporatiu

L’Associació de Distribuïdores de Gas per a la Sostenibilitat (GD4S) va celebrar l’Assemblea General Anual a Brussel·les i va nomenar Narcís de Carreras, CEO de Nedgia (grup Naturgy), com a nou president per als propers dos anys, en substitució de Paolo Gallo, CEO d’Italgas.

De Carreras inicia el seu mandat en un període marcat per una intensa activitat reguladora i de política energètica a Europa, amb temes rellevants com la definició del Paquet de Gas de la UE, el Reglament d’emissions de metà o l’aprovació de les mesures del paquet Fit for 55. “Ens trobem en un moment desafiador per al sector energètic en general i amb nous reptes que marcaran el futur del sector gasista a Europa”, va afirmar.

De Carreras enfortirà el funcionament de l’associació per augmentar la seva capacitat d’influència en el debat de política energètica de la UE, fomentant la col·laboració entre els membres de GD4S i amb altres associacions. “Continuarem promovent el paper fonamental de les distribuïdores de gas en la consecució dels objectius climàtics de la UE, i també volem reforçar la col·laboració amb altres associacions com Eurogas, GEODE o CEDEC, amb l’objectiu que les institucions europees puguin aprofitar tot el potencial de les xarxes de gas per a la transició energètica”, va manifestar el nou president de l’Associació.

GD4S centra la seva activitat com a portaveu dels distribuïdors de gas a Europa, i posa en relleu l’experiència en polítiques de descarbonització, contribuint al desenvolupament de la regulació europea i promovent el rol de les xarxes de gas i del gas renovable en la transició energètica.

Recentment, l’associació col·labora amb el desenvolupament del mercat de l’hidrogen, després d’unir-se l’any passat al projecte Ready4H2. Aquesta iniciativa aglutina més de 90 operadors europeus i té per objectiu definir el paper essencial de les xarxes de gas en el desenvolupament del mercat de l’hidrogen.

El 2021, l’Associació va publicar el seu Llibre Blanc, que recull una visió estratègica per a la descarbonització i el paper futur de les xarxes de gas, així com una Declaració conjunta sobre la reducció d’emissions de metà.

Sobre Nedgia

La filial del grup Naturgy és la companyia líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera en 11 comunitats autònomes i 1.150 municipis. Disposa de més de 5,4 milions de punts de subministrament, que suposen el 70% dels consumidors. El seu actiu principal són els més de 54.000 quilòmetres de xarxes que permeten fer arribar avui dia, de manera segura i eficient, el subministrament energètic de gas natural i de gas renovable (biometà), i també d’hidrogen en el futur. La innovació, la proximitat i l’atenció al client formen part de la seva raó de ser i caracteritzen la seva activitat.

Sobre GD4S

Associació dels principals distribuïdors de gas natural a França, Grècia, Itàlia, Irlanda, Espanya, Portugal i Romania. Representa 27,7 milions de clients a Europa (al voltant del 30% del mercat europeu). Les distribuïdores de gas són responsables d’operar la xarxa de distribució de gas i garantir-ne el manteniment i el desenvolupament. A més, són responsables de distribuir de manera segura el gas natural i el gas renovable als consumidors. El seu principal objectiu és impulsar el potencial de les xarxes de gas i gas renovable per a la transició energètica a Europa. Així mateix, GD4S actua en representació de les principals empreses distribuïdores de gas d’Europa.