Naturgy i la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa impulsaran la coordinació i la comunicació en situacions d’emergència

Logos Nedgia, UFD i Castella-la Manxa Corporatiu

Naturgy, a través de les seves distribuïdores d’electricitat (UFD) i gas (Nedgia), i la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu millorar la coordinació i la comunicació en situacions d’emergència que afectin les instal·lacions o els usuaris de les xarxes d’aquestes dues distribuïdores al territori de Castella-la Manxa.

Han signat el conveni el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, Juan Alfonso Ruiz; la directora de Zona Centre-Sud de Nedgia, Raquel Vallejo, i la directora de Zona Centre d’UFD, Mónica Puente.

Segons aquest acord, Nedgia i UFD col·laboraran amb la Direcció General de Protecció Ciutadana en l’elaboració, la implantació i el manteniment dels plans de Protecció Civil relacionats amb la seguretat i la protecció de les seves instal·lacions.

També es crearan grups de treball per elaborar acords i protocols que siguin d’interès per a les parts, entre els quals destaca el de comunicació i coordinació d’emergències amb el Servei d’Emergències 1-1-2.

Amb l’objectiu de millorar la planificació, la preparació i l’eficàcia de la resposta en cas d’emergències, impulsaran l’intercanvi de coneixements i experiència, així com d’informació referent a cartografia, xarxa d’infraestructures, catàleg de recursos, previsions meteorològiques, etc.

Així mateix, afavoriran l’actuació conjunta en estudis, exercicis, simulacres i qualsevol altra activitat que considerin necessària per millorar l’eficàcia dels plans d’emergència i Protecció Civil de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

D’altra banda, col·laboraran per impartir, a través de l’Escola de Protecció Ciutadana, formació en la prevenció i actuació davant de situacions d’emergència vinculades amb la presència de risc elèctric i gas, adreçada als diferents serveis intervinents (personal tècnic de la Direcció General de Protecció Ciutadana, bombers, forces de seguretat, sanitaris) i també a voluntaris de protecció civil.

Compromís amb la transició energètica

La distribuïdora d’electricitat de Naturgy, UFD, subministra electricitat a més de 638.000 punts de subministrament a Castella-la Manxa, a través d’una xarxa de distribució de més de 26.000 quilòmetres, i és present en prop de 450 municipis de les cinc províncies castellanomanxegues, entre els quals hi ha Ciudad Real, Guadalajara, Puertollano, Alcázar de San Juan, Valdepeñas, Illescas o Seseña. L’esforç d’inversió que s’ha fet durant els darrers anys li ha permès enfortir la seva infraestructura, proporcionar nous serveis digitals i impulsar la qualitat del subministrament per convertir la seva xarxa en una de les més modernes, competitives i eficients d’Europa.

Per la seva banda, NEDGIA, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, és la companyia líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera per mitjà de les seves diferents companyies en onze comunitats autònomes. A la regió castellanomanxega, la seva filial NEDGIA Castilla-La Mancha disposa de més de 270.500 punts de subministrament de gas natural i gestiona més de 4.000 quilòmetres de xarxa en 81 municipis.