NEDGIA promou l’ús eficient del gas natural entre 6.000 alumnes de primària i ESO

Corporatiu

El programa educatiu Fungastic, que compta amb el suport de la Fundació Naturgy, ensenya als alumnes, d’una manera didàctica i lúdica, com fer un ús eficient del gas natural i, alhora, millorar la qualitat de l’aire.

NEDGIA, en col·laboració amb la Fundació Naturgy, inicia avui una nova edició del programa itinerant educatiu Fungastic, una iniciativa que ensenya, d’una manera didàctica i lúdica, a alumnes de primària i secundària, com fer un correcte ús de l’energia, i en concret del gas natural, i alhora fomentar l’eficiència energètica i contribuir a millorar la qualitat de l’aire.

Fungastic fa menció als tres eixos principals de la proposta: la diversió, l’aprenentatge de l’energia del gas i les noves tecnologies aplicades a l’educació. La iniciativa, en la qual participaran més de 6.000 alumnes d’educació primària i secundària obligatòria de tot Espanya, inclou diverses activitats adaptades a les diferents etapes per també donar a conèixer els nous usos del gas natural, com la mobilitat sostenible o el gas renovable.

Aquestes activitats, que seran conduïdes per educadors especialitzats, estan elaborades tenint en compte les noves metodologies educatives a l’aula, on l’experimentació i la manipulació són l’eix central de l’activitat.

Activitats i reptes

Els alumnes de 1r a 6è de primària (de 6 a 11 anys) participen en diverses dinàmiques per conscienciar-los sobre la limitació dels recursos energètics, que puguin adquirir bones pràctiques sobre el consum del gas natural a casa i, alhora, millorar la qualitat de l’aire que respirem. D’altra banda, als alumnes de 1r a 4t d’ESO (de 12 a 15 anys) se’ls planteja un enigma en quatre parts, de l’estil de l’escape room, perquè intentin respondre davant de necessitats i reptes energètics del futur i lluitar contra el canvi climàtic, i per a això disposaran d’eines digitals de realitat virtual i realitat augmentada.

Des que va començar l’any 2017, aquest programa itinerant ha visitat ja prop de 90 centres educatius al nostre país, i hi han participat més de 15.400 alumnes. Durant els pròxims mesos, s’organitzaran més de 250 sessions pedagògiques participatives adaptades a diferents cursos escolars, en 25 ciutats d’Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, La Rioja i Navarra.

Sobre NEDGIA

NEDGIA és la companyia de distribució de gas del grup Naturgy, líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera per mitjà de les diverses companyies a onze comunitats autònomes. L’empresa subministra gas natural al 70 % dels consumidors a Espanya: supera els 5,4 milions de punts de subministrament i disposa de més de 52.400 quilòmetres de xarxes a 1.150 municipis espanyols.