NEDGIA rep la Creu de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil per millorar l’eficiència energètica a les seves instal·lacions

Medalla Guàrdia Civil Corporatiu

Gràcies a les millores que s’han fet a prop de 180 quarters, la Guàrdia Civil ha aconseguit uns estalvis anuals de combustible de més d’1,3 milions d’euros i ha evitat l’emissió a l’atmosfera de gairebé 2.500 tones de CO2.

La directora executiva de NEDGIA, Núria Rodríguez, i el gestor de Comptes Nacionals de la companyia, Enrique García, han rebut la Creu de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc en el transcurs d’un acte que ha estat presidit pel director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, i en què també han assistit el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Rodríguez, entre d’altres autoritats civils i militars.

La distribuïdora de gas del Grup Naturgy ha rebut aquest reconeixement per millorar l’eficiència energètica dels edificis i instal·lacions de la Direcció General de la Guàrdia Civil i promoure la utilització al seu parc mòbil de combustibles nets, com el gas natural.

 

Importants estalvis

Fa tres anys, NEDGIA i la Guàrdia Civil van signar un acord de col·laboració per estudiar com millorar l’eficiència en els centres dependents de la Guàrdia Civil transformant les instal·lacions a gas natural.

Fruit d’aquest acord, NEDGIA ha construït més de 4,5 quilòmetres de xarxes de distribució i ha transformat a gas natural les instal·lacions de gairebé 5.000 habitatges a prop de 180 quarters que la Guàrdia Civil té a diverses comunitats autònomes.  La companyia distribuïdora, que ha destinat 9,3 milions d’euros a les tasques de transformació, ha generat més de 180 llocs de treball directes associats a aquestes tasques als edificis de l’institut armat.

Gràcies a les millores que s’han fet amb la transformació d’instal·lacions a gas natural, la Guàrdia Civil ha aconseguit uns estalvis anuals de combustible que superen els 1,3 milions d’euros.

 

Beneficis ambientals

NEDGIA també ha estat reconeguda per augmentar la qualitat de vida dels guàrdies civils i per millorar la qualitat de l’aire que respiren. En aquest sentit, amb la transformació a gas natural de les instal·lacions que utilitzaven combustibles més contaminants, s’ha evitat l’emissió de gairebé 2.500 tones de CO2, xifra que equivaldria a plantar gairebé 68.000 arbres.

El gas natural és l’opció més beneficiosa per al medi ambient i per a la salut. Si es compara amb altres combustibles, les emissions d’òxid de nitrogen i sofre són pràcticament nul·les, i no produeix ni cendres ni partícules sòlides, per la qual cosa contribueix a mantenir la qualitat de l’aire urbà.

A més, el gas natural té, cada vegada més, un origen renovable, atès que es pot injectar a la xarxa de gas natural el biometà que s’obté de residus agroalimentaris, d’abocadors o d’aigües residuals i es pot utilitzar amb les mateixes aplicacions a les nostres cases i edificis, indústria, transport públic i privat, etc.

 

Sobre NEDGIA

NEDGIA, filial distribuïdora del Grup Naturgy, és líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera per mitjà de les diverses companyies a onze comunitats autònomes. L’empresa supera els 5,4 milions de punts de subministrament i disposa de més de 52.400 quilòmetres de xarxes a gairebé 1.200 municipis espanyols.

Madrid, 18 d’octubre de 2018

 

Baixar en PDF