Vehicularem 30 GWh a l’any de gas renovable a la nostra xarxa de Lleida

Granja Balaguer gas renovable Distribució

Vehicularem 30 GWh de gas renovable a l’any a la nostra xarxa de Lleida després de signar un contracte amb l’empresa Torre Santamaría, que produirà el biometà a partir dels residus orgànics de la seva granja a Balaguer (Lleida).

El gas renovable injectat a la nostra xarxa, gràcies a la signatura d’aquest contracte, suposarà un estalvi en emissions de 6.000 tones de CO2, equivalent a la plantació de 12.000 arbres. D’aquesta manera, el grup Naturgy avança en el compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular recollit en el seu Pla global de medi ambient fins al 2022. El 2019 el grup Naturgy va reduir les seves emissions globals de CO2 en un 16%.

Les infraestructures de distribució de gas són determinants en el procés de descarbonització, ja que ja distribueixen gas renovable i en un futur podrà circular-hi també hidrogen. Per fer la connexió de la granja a les xarxes de distribució, NEDGIA construirà prop d’un quilòmetre de xarxa, així com les infraestructures corresponents per a la seva injecció i connexió.

El biometà és el vector energètic que més contribueix a l’economia circular (el residu es converteix en recurs). A més, té una petjada de carboni negativa si es considera tota la cadena de producció, per la qual cosa juga un paper fonamental en la descarbonització de l’economia i en la lluita contra el canvi climàtic.

La producció de biogàs a les instal·lacions de Torre Santamaría, projecte en què participa juntament amb el Grup Lactalis i AXPO, es realitza a partir de residus orgànics generats per les vaques, i és enriquit després d’un procés de descomposició i d’enriquiment per convertir-lo en gas renovable.

Sobre NEDGIA

Som NEDGIA, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, i la companyia líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on operem per mitjà de les nostres diferents companyies a onze comunitats autònomes. Subministrem gas natural al 70% dels consumidors, que suposen més de 5,4 milions de punts de subministrament. El nostre actiu són els més de 53.800 quilòmetres d’infraestructures que operem en 1.150 municipis d’Espanya, i que permeten fer arribar avui, de manera segura i eficient, el subministrament energètic de gas natural i també la distribució de gas renovable i d’hidrogen en el futur. La innovació, la proximitat i l’atenció al client formen part de la nostra raó de ser i caracteritzen la nostra activitat.