Lectura del comptador
Formulari web APP YoLeoGas Envia'ns, cada dos mesos, la foto del teu comptador
a través dels nostres canals digitals
i evita sorpreses a la factura

Com puc facilitar la lectura del comptador?

Comptador de gas natural App YoLeoGas

Baixa’t al mòbil l’app gratuïta YoLeoGas i facilita’ns tu mateix la lectura del comptador. La trobaràs disponible a Google Play i App Store. Quan et registris a l’app introdueix el número de CUPS, el trobaràs a les factures de gas natural. Cada dos mesos envia la lectura còmodament fent una foto del comptador des de l’app. A més, t’avisarà de quan has d’enviar la següent foto amb la lectura.

Gestions <i>online</i> Formulari web

Envia’ns la lectura del comptador amb aquest senzill formulari, emplena les dades que et sol·licita i inclou una foto de bona qualitat de la lectura.

Prova-ho i veuràs que fàcil!

 • Donar lectura del comptador de gas

 • Escriu només els números situats abans de la coma
 • Mida màxima de l'arxiu: 10 Mb. Tipus d'arxius: jpg, png
 • Pas 2: Verificació

  Si us plau, abans d'enviar les dades, confirmi que la lectura mostrada és correcta:
  • NIF/NIE del titular
  • CUPS
  • Quantitat

Altres opcions per facilitar la lectura de comptador

Contacte telefònic Telèfon de lectures

El nostre telèfon gratuït de lectures de comptador es troba a la teva disposició les 24 hores.

Per facilitar la lectura necessitaràs tenir a mà el NIF del titular del contracte i el valor de la lectura. Si el titular disposa de més d’un punt de subministrament, hauràs de confirmar també el CUPS. Aquesta dada la trobaràs a la factura.

Contacte telefònic 900 770 770

Documentació accessible Cartell de lectures

Per recomanació de les autoritats i com a mesura preventiva, no està permesa la recollida de dades per escrit en els cartells de lectura com era habitual. Per facilitar la lectura del comptador recomanem utilitzar, durant aquest període, la resta de canals disponibles, app Yoleogasformulari web o telèfon.

Preguntes freqüents

Per què és important prendre una lectura real?

Fem la lectura del comptador de gas per facturar exactament l’energia que consumeixes. D’aquesta manera, la comercialitzadora pot elaborar la teva factura amb exactitud. Si no aconseguim obtenir la lectura del comptador per remetre-la a la comercialitzadora, aquesta únicament podrà emetre la facturació partint de lectures estimades.

A qui correspon prendre la lectura del comptador?

D’acord amb la legislació vigent, correspon a l’empresa distribuïdora de gas de la teva zona, que la comunicarà a la comercialitzadora corresponent.

Cada quant es pren la lectura?

Es fa cada dos mesos, és un requisit legal perquè no es malgasti energia, siguem tots més respectuosos amb el medi ambient i cuidem el planeta.

Com prenen la meva lectura?

El personal responsable la fa mitjançant un telèfon mòbil fent una foto al comptador. Aquest sistema assegura la fiabilitat de la lectura, i s’hi poden detectar possibles errors.

Què passa si el comptador està situat a l’interior de l’habitatge?

És necessari permetre l’accés al personal autoritzat per prendre la lectura real almenys una vegada a l’any. Si no hi ets en el moment de la visita, et recomanem que facilitis la lectura per evitar estimacions.

Et recordem que:

Segons preveu el RD 1434/2002, els consumidors tenen l’obligació de permetre el personal autoritzat per l’empresa distribuïdora l’entrada al local o habitatge al qual afecta el servei contractat en hores hàbils, per dur a terme les actuacions pròpies de distribuïdor, entre les quals hi ha la d’efectuar la lectura del comptador.