T’ajudem a identificar el personal de Nedgia o de l’empresa acreditada

 

Recorda que: El nostre personal no et cobrarà mai. El cost del servei es carregarà a la factura que periòdicament t’envia la teva comercialitzadora.

 

Identificación Nedgia
Acreditación personal de Nedgia

Sol·licitar l’acreditació

El personal de Nedgia o de l’empresa acreditada que dugui a terme la inspecció periòdica, la lectura de comptador o l’atenció d’una urgència relacionada amb la infraestructura de gas natural, ha d’anar sempre degudament identificat amb la targeta d’acreditació de Nedgia.

Operario de Nedgia

Comprovar que el seu uniforme té el logotip de Nedgia o de l’empresa acreditada

El personal que t’atén ha d’anar sempre amb la indumentària apropiada que l’identifiqui amb Nedgia o amb l’empresa acreditada a aquest efecte en el cas de les inspeccions periòdiques, atenció d’urgències, lectura del comptador, etc.

En cas de dubte, truca al telèfon d’Atenció al Client: 900 100 252.

Mantenimiento técnico de tu hogar

Procés d’inspecció periòdica, lectura del comptador o atenció de la urgència

Després de comprovar els dos punts anteriors, el personal de Nedgia o de l’empresa acreditada a aquest efecte en el cas de les inspeccions periòdiques o lectures de comptador durà a terme la missió que tingui encomanada amb la màxima celeritat i garantia.

Pagament de la gestió

Recorda que no hauràs de pagar res en el moment de la visita al teu domicili, ni en efectiu, ni amb targeta. Si la intervenció té cost, t’avisaran amb antelació i es carregarà a la factura que periòdicament t’envia la teva comercialitzadora.

* No estan inclosos els temes relacionats amb la caldera o escalfador, instal·lació, reparació, etc.